ZABORAVITE NA MLEKO: Za savršenu kajganu potreban je mnogo jeftiniji sastojak!
Ako uživate u jajima i redovno pravite kajganu, onda će vas ovaj neverovatno prost trik ostaviti bez daha.
Kajgana bi trebalo da bude lagana i pufnasta, a mnogi misle da će to postići dodavanjem mleka, međutim, jedan mnogo jeftiniji sastojak je ključ za savršeno spremljena jaja.
Umesto da dodajete mleko ili pavlaku u izmućena jaja, dodajte malo kisele vode.
Zašto je kisela voda bolja?
Kada sipate izmućena jaja u tiganj, zvog vreline će mehurići u kiseloj vodi početi da se šire i samim tim učine jaja laganijim i pufnastijim.
A zbog toga što kisela voda nema miris, ukus niti boju, na kraju vam samo ostaje tanjir savršeno spremljene kajgane.
Izvor: Telegraf
Foto: StvarUkusa
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74