Izvor:
11.07.2017 u 13:38
0

DA VAM OSMEH ZABLISTA: Namirnice od kojih će vam zubi zasijati!

Ovih 5 namirnica osigurava potrebne nutrijente vašem telu, a osim toga pomažu i očuvati prirodnu belinu vašeg osmeha.

Karfiol

On je jedna od onih namirnica koju je potrebnu puno žvakati, a to je iz više razloga dobro za zdravlje vaših zuba. Osim što ih na taj način jačate, žvakanje proizvodi pljuvačku koja na prirodan način čisti zube pa što više morate žvakati, to će vaši zubi biti čistiji, a vaš osmeh blistaviji.

Jagode

Iako su tamne boje, jagode sadrže znatnu količinu enzima poznatijeg i kao jabučna kiselina, a koji je prirodni izbeljivač zuba.

Sir

Sigurni smo da ste mnogo puta čuli kako mleko i mlečni proizvodi jačaju kosti i doprinose zdravlju vašeg osmeha. Slobodno verujte u to jer mlečni proizvodi poput sira, jogurta i samog mleka sadrže obilne količine mlečne kiseline i minerala kalcijuma zahvaljujući kojima su zubi istovremeno i belji i snažniji.

Jabuke

Ovo voće, baš poput upotrebe šargarepe, iziskuje puno griženja i žvakanja što jača zube i čisti ih na prirodan način. Trenje do kojeg dolazi kada jedete jabuke čisti zube i na prirodan način im vraća belinu.

Celer

Osim što je siromašan kalorijama, a bogat nutrijentima, celer je izuzetno zdrav za desni, ali i same zube koji su zahvaljujući njemu još belji.

Kurir
Foto: Arhiva/Twitter/ivanapalikuca

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter