Izvor:
22.07.2017 u 14:27
0

ROŠTILJ SA MESOM JE KLASIKA ali evo nekoliko nesvakidašnjih namirnica koje možete peći na ćumuru i vatri!

Štikla & Patika

Roštilj sa mesom je klasika, ali evo nekoliko nesvakidašnjih namirnica koje možete peći na ćumuru i vatri!

Jul 18, 2017 MUŠKA POSLA, slider

Vreme je sve toplije, idealno za piknik sa najboljim prijateljima. Za piknik je dovoljno da se na gril bace ražnjići, kobasice i pljeskavice, ali da li ste znali da na roštilju možete pripremati i druge neočekivane namirnice koje su veoma ukusne, zdrave i hranljive?

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Stockup

Salata

Da, iako zvuči čudno, zelenu salatu možete pripremiti na roštilju – može biti prilično ukusna, ako se koristi na primer, salata “Romen”. Nakon pečenja će ostati sveža i hrskava.

Tofu

Dobra vest za vegetarijance: tofu je jedan od glavnih proizvoda koji služi kao zamena za meso. Tofu na roštilju je možda čak i bolji i ukusniji od kobasica i pljeskavica.

Ostrige

Smatra se da je ostrige najbolje jesti sirove. Ali, ako pripremate ostrige na roštilju sigurno nećete biti razočarani.

Brokoli

Neki ljudi vole brokoli, drugi baš i ne. Ali, ako pripremate brokoli na roštilju sigurno će vam se dopasti. Neophodno je da se skine stabljika i da ih stavite na gril dok malo ne porumene.

Slatki krompir

Slatki krompir je više zimska biljka. Ali, dobro se slaže sa letnjim povrćem – slatki krompir treba da pripremate na ražnjiću, okretajući ih stalno, sa minimalnim dodatkom ulja.

Leblebija

Da pripremite leblebije na roštilju, potreban vam je tiganj. Ljuska je malo tvrda, ali unutar je proizvod mekan i sočan.

izvor/stiklaipatika

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter