Izvor:
30.07.2017 u 16:14
0

SVEMOĆNO POVRĆE: Muškarci će trčati na pijacu i kupovati ga svaki dan!

Redovnim konzumiranjem ovog povrća regulisaćete probavu, sprečiti zatvor, očistiti creva od toksina i sniziti holesterol.Tikvice su odlična stvar.

Imaju malo kalorija, a ispunjavaju želudac i daju osećaj sitosti. Bogate su vitaminom B i C, manganom i kalijumom, a većina ih se nalazi u kori, zato nemojte ih ljuštiti.

Preporučuje se da se tikvice jedu svaki dan jer ćete na taj način regulisati probavu, sprečiti zatvor, očistiti creva od toksina i sniziti holesterol.

Ovi zeleni plodovi preventivno deluju na rak creva, srčani i moždani udar i aterosklerozu. Dobra vest za muškarce je da redovna konzumacija tikvica pomaže u smanjenju simptoma povećane prostate, ali i pojačava libido.

Delovaće povoljno na očuvanje zdravlja očiju, posebno štite oči od katarakte.

Mangan pospešuje metabolizam proteina i ugljenohidrata, ubrzava sintezu masnih kiselina i holesterola, čini kožu zdravom i pomaže u zarastanju rana.

Ovo povrće sadrži i pektin koji preventivno deluje protiv dijabetesa, čuva živce i pomaže u borbi protiv stresa.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter