parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

OBOŽAVAĆETE OVO POVRĆE: Potrebno mu je 7 dana da preporodi vaš organizam!

 

 

Ova biljka sadrži veliku količinu vitamina A, B, C, K, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Oni koji su uključili celer u svoju ishranu znaju da je njegova korist za ljudsko zdravlje impresivna. Za samo 7 dana pozitivan uticaj je već bio primetan.

 

Celer je niskokaloričan, jedan celer ima samo 15 kalorija, tako da je odličan za mršavljenje. Kako celer čini 95% vode, uspešno sprečava dehidrataciju tokom dana.

 

Pozitivan uticaj ima i na nivo holesterola, pa samim tim i na krvni pritisk. Studija Univerziteta u Čikagu otkrila je da je hemikalija koja se nalazi u celeru, ftalid, smanjila nivo holesterola za 7% i krvni pritisak za 18%.

 

I ono što će posebno biti interesantno muškoj populaciji, celer je odličan afrodizijak.

 

On sadrži visok nivo muških feromona, androstenona i androstenola. Smatra se da konzumiranje celera može povećati nivo atraktivnosti muškaraca koji ga koriste u ishrani.

 

Pozitivan uticaj ima i na plodnost muškaraca, u kombinaciji sa vitaminom E, povećava broj spermatozoida. Aldosteron, muški hormon, poseduje afrodizijak, koji takođe stvara zdravo okruženje za kvalitetnu spermu.

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV