Izvor:
14.08.2017 u 15:29
0

BEZ GRIŽE SAVESTI: Ovih 5 grickalica možete slobodno da konzumirate pred spavanje!

Stručnjaci ne savetuju konzumaciju hrane barem tri sata pre spavanja. Ako ipak ne možete da izdržite, a da ne gricnete nešto pre odlaska na spavanje, okrenite se ovim namirnicama:

Šargarep

One su brza i jednostavna hrana koja može da zameni želju za čipsom. Hrskave su, ukusne i mogu da se jedu prstima. Porcija šargarepi osigurava dnevnu dozu vitamina A, a novija istraživanja su pokazala i da smanjuju rizik od dobijanja bolesti krvnog sistema

Humus

Jede vam se nešto slano? Namaz od huusa je odličan izbor jer obećava dužu sitost organizma. Pun je belančevina i vlakana koji snižavaju krvni pritisak, pa zato blagonaklono deluje na krvni pritisak . Najzdravije je ako ga jedete s čvrstim povrćem poput šargarepe, svežeg celera ili krastavaca.

Smrznute borovnice

Jede vam se nešto slatko? Isprobajte smrznute borovnice koje nude slično zadovoljstvo kao šaka slatkiša. Borovnice imaju nisku kalorijsku vrednost, a istovremeno su bogate vitaminima A, C i K, kao i prehrambenim vlaknima.

Bademi

Bademi su grickalice koje imaju mnogo antioksidanata koji snižavaju nivo lošeg holesterola i krvni pritisak. Uz to sadrže vitamin E koji sprečavaju začepljenje arterija. Idealni su izbor kada želite "zavarati" želudac pre spavanja, a da ga ne opteretite teškom hranom.

Kriška pureće šunke sa sirom

Ne možete zaspati jer sanjate o slasnom sendviču sa šunkom i sirom? Priuštite sebi malo mesnog zadovoljstva bez dodatka hleba. Krišku sira zamotajte u piletinu i lagano zagrejte i tako napravite kreativni grilovani sendvič bez viška ugljenihhidrata.

Izvor: Zadovoljna
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter