Izvor:
19.08.2017 u 21:36
0

KORISNI TRIKOVI: Evo šta sve možete sa sodom bikarbonom!

Sigurno ste znali za soda bikarbona smiruje iziritirani želudac, ali ona ima još jako puno korisnih namena u kući.

Pomoć za oštećenu kožu – Ako želite da olakšate sebi bol od opekotine, gazu umočite u četiri kašičice sobe bikarbone pomešane sa vodom pa stavite na oštećenu kožu. Takođe, možete napraviti i kupku sa sodom bikarbonom, a ona može pomoći i kod svraba.

Pranje voća i povrća – Da biste što temeljnije oprali voće i povrće, možete ga umočiti u hladnu vodu pomešanu sa dve ili tri kašičice soda bikarbone. Takođe postoji i drugi način, a to je da malo sode bikarbone stavite na sunđer i operete jabuke od voska kojim su premazane.

Omekšavanje mesa – Tvrdo meso koje će biti žilavo kad se ispeče, pre obrade namažite sodom bikarbonom i ostavite nekoliko sati u frižideru. Pre pečenja ga samo dobro isperite.

Osveženje kutije za pesak za mačke – Umesto da trošite novac na osveživače, dno kutije pospite sodom ili je naknadno pomešajte s peskom. Soda bikarbona će upiti sve neprijatne mirise.

Pahuljasti omlet – Za pahuljasti omlet kakav često viđate u kulinarskim emisijama, evo tajne: na tri jaja umešajte pola kašičice soda bikarbone i rezultat će biti izvrstan.

B92.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter