Izvor:
09.09.2017 u 03:24
0

PROBALI STE TOLIKE DIJETE, ALI NI JEDNA NIJE DELOVALA? Stručnjaci otkrivaju u čemu je problem!

Probali ste mnoge dijete. Zašto su bezuspešne?

Zato što one nisu trajni oblik ishrane i imaju samo trenutno, vrlo kratko dejstvo. Često u praksi srećem ljude sa hroničnom restriktivnom ishranom uzrokovanom opsesivnom željom da imaju idealno telo ili savršeno zdravlje. To podrazumeva kontrolu vrste i količine hrane koja se jede, kada osoba prevazilazi signale gladi, odnosno mora da jede manje nego što bi inače želela.

Studije su, verovali ili ne, pokazale paradoksalan rezultat – da su oni koji striktno kontrolišu unošenje hrane skloni da u stresnim uslovima jedu više nego oni koji se generalno ne suzdržavaju.

Dr Pavle Latimor, psiholog iz oblasti ishrane sa univerziteta Liverpul, nudi objašnjenje ovog fenomena: „Ljudi na dijeti troše mnogo energije da bi uspeli da prevaziđu sopstvenu biologiju. Kad su pod stresom oni gube kontrolu i na svim drugim poljima, ignorišući ili pogrešno tumačeći i sve druge prirodne kontrolne mehanizme i regulatorne signale. Jednostavno se gube, predaju i dolaze u situaciju da pojedu odjednom celu čokoladu, kutiju keksa…”

Izvor: bgonline.rs
Foto: Twitter/cortaxlosano

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter