VREME JE ZA ZIMNICU: Napravite najukusnije kisele krastavčiće do sada!
Jesen je vreme kada se najlepši mirisi šire iz naše kuhinje.
Sprema se zimnica, a sezona je upravo počela.
Paprika, paradajz, karfiol, ajvar i naravno nezaobilazni kiseli krastavčići.
Za vas smo izdvojili recept uz pomoć kog će biti najukusniji ikada.
Kiseli krastavčići bez konzervansa lako se spremaju.
Sastojci:
- 5 kg kornišona
- 600 ml alkoholnog sirceta
- 2,5 l vode
- 150 g soli
- 300 g šećera
- crni biber u zrnu
- mirodjija
Priprema: Kornišone dobro oprati i poredjati u tegle. Izmešati vodu, sirće, so i šećer i sipati preko kornišona, napuniti tegle. Ubaciti po nekoliko zrna bibera i po malo mirođije. Dobro zatvoriti.
Na dno šerpe staviti platnenu krpu, naređati tegle i sipati hladnu vodu do poklopaca. Kad voda proključa, kuvati još 5 minuta. Izvaditi tegle iz vode, uviti ih u frotir i ostaviti da se tako skroz ohladi.
Izvor: Happytv.rs/Domaći recepti
Foto: Twitter/kuhajtesanama
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74