Izvor:
20.09.2017 u 00:41
0

SLATKE MANDARINE: Osim što su ukusne, sprečavaju najteža oboljenja!

Osim što je puna minerala i vitamina, koji će vam podići imunitet na maksimum, ova slatka voćka čuva vas od najtežih oboljenja.

S jeseni, stižu nam i nove vrste voća, obično južnog i to pomorandže, mandarine, limun, grejpfrut i druge varijacije citrusa.

Klementina je jedna posebna vrsta mandarine, koja u sebi ne sadrži seme i ukus joj je super svež. Nju je pronašao jedan Alžirac po imenu Klemen Rodije 1902. godine. Međutim, postoji i mišljenje da klementina potiče iz Kine, jer je ona veoma uobičajena voćka koja se može svakodnevno naći na stolu prosečnih Kineza. Danas se ona masovno gaji širom sveta i popularna je na većoj teritoriji planete.

Naravno, klementina se ne konzumira samo u svežem stanju, već se prerađuje u određene proizvode kao što su džem, osvežavajući napici, suvo ili konzervisano voće.

Kao i ostalo citrusno voće, tako je i klementina veoma bogata hranljivim sastojcima. Osim opštepoznatog vitamina C, tu su i proteini, minerali, vlakna, ugljeni hidrati, masti i pregršt drugih vitamina (A, D, K, E, B6 i B12).

Klementina je takođe i odličan izvor antioksidanata koji funkcionalno napadaju i uništavaju slobodne radikale. Zbog toga je klementina odlična za regeneraciju i revitalizaciju telesnih ćelija, čime se poboljšava čovekov imunitet

Stil
Foto: Instagram/mocni_sportski/Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter