parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SLATKE MANDARINE: Osim što su ukusne, sprečavaju najteža oboljenja!

 

Osim što je puna minerala i vitamina, koji će vam podići imunitet na maksimum, ova slatka voćka čuva vas od najtežih oboljenja.

S jeseni, stižu nam i nove vrste voća, obično južnog i to pomorandžemandarine, limun, grejpfrut i druge varijacije citrusa.

Klementina je jedna posebna vrsta mandarine, koja u sebi ne sadrži seme i ukus joj je super svež. Nju je pronašao jedan Alžirac po imenu Klemen Rodije 1902. godine. Međutim, postoji i mišljenje da klementina potiče iz Kine, jer je ona veoma uobičajena voćka koja se može svakodnevno naći na stolu prosečnih Kineza. Danas se ona masovno gaji širom sveta i popularna je na većoj teritoriji planete.

 

 

Naravno, klementina se ne konzumira samo u svežem stanju, već se prerađuje u određene proizvode kao što su džem, osvežavajući napici, suvo ili konzervisano voće.

Kao i ostalo citrusno voće, tako je i klementina veoma bogata hranljivim sastojcima. Osim opštepoznatog vitamina C, tu su i proteini, minerali, vlakna, ugljeni hidrati, masti i pregršt drugih vitamina (A, D, K, E, B6 i B12).

Klementina je takođe i odličan izvor antioksidanata koji funkcionalno napadaju i uništavaju slobodne radikale. Zbog toga je klementina odlična za regeneraciju i revitalizaciju telesnih ćelija, čime se poboljšava čovekov imunitet

 

Stil
Foto: Instagram/mocni_sportski/Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost