Izvor:
27.09.2017 u 15:09
0

SVE JE U ISHRANI: Ako želite ravan stomak ove namirnice morate izbegavati!

Ako ste jedan od onih ljudi koji se goje u predelu stomaka, morate da znate šta tačno smete, a šta ne smete da jedete.

Evo koje biste namirnice bi trebalo da izbegavate, ako želite ravan stomak.

Gazirana pića

Ne samo da će vam redovna konzumacija gaziranih pića pomoći da nabacite suvišne kilograme, već ona sama po sebi uzrokuju nadutost, pa čak i ona bez šećera i kalorija. Ukoliko osećate nadutost, popijte čaj od nane.

Alkohol

Baš poput slatkiša, alkohol je bogat šećerom i kalorijama sa vrlo malo nutritivnih vrednosti, a nakon jednog pića, gotovo uvek sledi drugo, pa je tako izuzetno teško kontrolisati količinu i ne preterati.

Samo jedna noć pijanstva znači unesenih nekoliko stotina, pa čak i hiljada suvišnih kalorija koje inače ne biste konzumirali. A nakon toga ćete ponovo biti gladni i posegnuti uglavnom za nezdravom hranom.

Rafinisani ugljeni hidrati

Testenina, peciva, žitarice i ostali ugljeni hidrati… sve što je napravljeno od belog brašna puno je ugljenih hidrata, brzo se vari i utiče na dizanje nivoa šećera u krvi i insulina. Insulin zovu i hormonom koji taloži masti, tako da, što se više luči u vašem telu, to ste podložniji gojenju, ne samo u oblasti stomaka.

Počnite da jedete peciva napravljena od brašna žitarica od punog zrna i fokusirajte se radije na proteine, budući da će vam oni dati sitost, a neće prouzrokovati nadutost.

Mlečni proizvodi

I dok mlečni proizvodi važe kao odličan izvor kalcijuma, ukoliko želite ravniji stomak, onda pokušajte da ih izbacite iz svoje ishrane. Čak i ne morate da budete osetljivi na mleko i mlečne proizvode, ili intolerantni na laktozu, da biste osetili nadutost – mlečni proizvodi sadrže kazein, protein sličan glutenu koji može izazvati neprijatne simptome kod dosta osoba.

Prerađevine

Industrijske prerađevine i zapakovana hrana su namirnice pune soli, masnoća i ugljenih hidrata, a siromašne vlaknima, i iz tog razloga uzrokuju nadutost i čine da vaše telo dodatno zadržava vodu stvarajući osećaj nadutosti.

Glavičasto povrće

Povrće poput kupusa, karfiola, prokelja i brokolija sadrži sastojke koje mogu dovesti do nadutosti i uzrokovati nadimanje stomaka. Ipak, ovo povrće je bogato vitaminima i mineralima, pa se ne preporučuje da ga u potpunosti izbacite, već samo da pripazite na količinu i učestalost.

Izvor: klix.ba
Foto: egitimvesaglik.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter