Izvor:
05.10.2017 u 18:15
0

ZAUSTAVITE MIGRENU uz pomoć 7 POTPUNO NEOČEKIVANIH namirnica koje sigurno imate u frižideru!

i

Umesto da odmah posegnete za pilulama, potražite neki od prirodnih lekova u vašoj kuhinji.

Migrena je jedna od jako mučnih bolesti koja pogađa jednu od sedam osoba i najčešće koristimo lekove protiv bolova ne bi li preživeli napad.

Nedavno istraživanje je pokazalo da česta upotreba brufena može da dovede do oštećenja sluha, pa umesto da odmah posegnete za pilulama bolje uzmite neki od prirodnih lekova.

Đumbir:

On čini prava čuda za bolove kod migrena. Možete izmešati sok od đumbira i limuna ili samo čaj od đumbira kako biste osetili olakšanje od bola. Ima mogućnost da blokira neurotransmitere koji igraju veoma važnu ulogu kod zapaljenja. Ne samo da će vam pomoći kod bola već će vam ublažiti mučninu koja obično prati jake glavobolje.

Kafa:

Mala doza kofeina može da učini da bol nestane. Ali ovo ne pali kod zavisnika od kofeina.

Jogurt:

Visok nivo riboflavina u jogurtu olakšava bol. Takođe, aktivira beta blokatore koji sprečavaju migrene.

Jaja:

Bogata su istim vitaminom B kao i jogurt. Obavezno dodajte jaja u vašu ishranu ako patite od migrena.

Spanać:

Navodno, magnezijum ima blagotvorno dejstvo na migrene. Spanać ga ima 24 miligrama u samo jednoj šolji ovog zeleniša.

Sok od grožđa.

Dehidratacija smanjuje protok krvi što utiče na nivo kiseonika u mozgu. Svež sok od grožđa može da olakša bol, te treba uzimati dve čaše dnevno kako biste ostali hidrirani.

Lubenica:

Iz sličnog razloga kao i grožđe pokazala se dobra u borbi sa glavoboljom. Možete jesti ovo voće ili napravite sok od lubenice kome ćete dodati jedan krastavac.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter