Izvor:
15.10.2017 u 23:02
0

NEODOLJIVA POSLASTICA: Rafaelo torta!

Rafaelo torta

Potrebno je za koru: 150 g kokosovog brašna, 150 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 1 kesica praška za pecivo, 7 belanaca, 50 g putera, 70 g oštrog brašna. Fil: 7 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 7 dl mleka, 50 g putera, 100 g šećera u prahu, 5 dl slatke pavlake. Kokosovo brašno za posipanje (oko 50-100 g) i nekoliko rafaelo kugla za vrh torte.

U dubokom sudu umutite belanca sa šećerom, a u drugom kokosovo i oštro brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Zatim je polako dodajte smesi od belanaca, mutite da dobijete finu smesu, pa dodajte i puter i opet glatko umutite. Smesu podelite na dva dela (kore) i pecite u okruglom kalupu za torte 25×27 na 180 stepeni oko 15 minuta, ali prekrijte papirom za pečenje da se ne prepeku. Izvadite i ostavite da se kore dobro ohlade. Za fil izmešajte žumanca sa pudingom od vanile i 2 dl mleka, a ostatak mleka skuvajte do vrenja i umešajte u puding. Neprekidno mešajte, kad smesa počne da se zgušnjava, sklonite je sa ringle i ostavite da se hladi. Puter i šećer umutite mikserom i sipajte u ohlađen puding. Zatim umešajte i ulupanu slatku pavlaku. Preko jedne kore stavite pola fila, zatim ređajte drugu koru. Prekrijte ostatkom fila. Tortu pospite kokosovim brašnom, a na vrh stavite rafaelo kugle.

Aromatična topla čokolada

Potrebno je: 5 dl kokosovog mleka, 150 g crne čokolade, 3-4 kašike smeđeg šećera, kašičica nes kafe, šlag, čokoladni preliv po želji, malo kokosovog brašna za dekoraciju.

U manjoh posudi zagrejte kokosovo mleko, pa dodajte crnu čokoladu, šećer i nes kafu. Mešajte dok se svi sastojci ne istope i sjedine. Sipajte u velike šolje, preko stavite umućenu kuglu šlaga i po želji ukrasite čokoladnim prelivom. Na kraju prstohvatom sipajte preko malo kokosovog brašna.

Domaći baunti

Potrebno je: 200 g kokosa, 1 dl slatke pavlake, 100 g šećera u prahu, 100 g putera, 200 g čokolade za kuvanje.

Sjedinite puter i slatku pavlaku, pa zagrejte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se puter ne rastopi. Sklonite sa ringle i ostavite sa strane da se hladi. U manjoj posudu pomešajte kokos sa šećerom u prahu, a zatim prelijte prohlađenom smesom od pavlake. Mešajte sve dok smesa ne bude ujednačena. Od nje ručno oblikujte štanglice ili kuglice jednake veličine i ostavite ih u frižideru da se dobro stegnu.

Potom ih umačite u rastopljenu čokoladu i pažljivo ređajte u tepsiju obloženu folijom. Ostavite u frižideru dok se ne stegne čokolada, a zatim uživajte u njima.

Krem mafini sa belom čokoladom

Potrebno je: 200 g kokosovog brašna, 300 g običnog brašna, 2 kašičice praška za pecivo, malo soli, 50 g putera, 5 kašika šećera, 3 veća jajeta, 2 dl likera od kokosa, šolja kokosovog mleka. Fil: 100 g bele čokolade 30 g putera, 250 g krem sira, 2 šolje šećera u prahu, kokosovo brašno za dekoraciju.

Rernu upalite na 170 stepeni, u kalupe za mafine ubacite papirne korpice. U posudi pomešajte sastojke za testo, brašno, prašak za pecivo, so i kokosovo brašno dobro izmešajte. U drugoj posudi umutite puter i šećer, a zatim dodajte jaja, jedno po jedno i dobro umutite, na kraju dodajte 1 dl likera od kokosa. Polako muteći dodajte brašno i kokosovo mleko da dobijete glatku smesu. Napunite korpice (2/3 od vrha) i pecite 20 minuta. Dok se hlade, na pari otopite belu čokoladu, mikserom umutite krem sir sa puterom i ostatkom likera od kokosa, na kraju dodajte otopljenu belu čokoladu i šećer u prahu, prekrijte mafine kremom.

Beli puding u voćnom prelivu

Potrebno je: 50 g kokosa, 2 dl mleka, kašika skrobnog brašna, kašičica meda, kesica vanilin šećera, 3 kašike džema od borovnice, brusnice ili jagoda.

Skuvajte mleko sa vanilin šećerom. Kad provri, umešajte med, dodajte skrobno brašno razmućeno sa malo mlake vode i promešajte da se smesa zgusne. Dodajte kokos i kratko kuvajte, mešajući sve vreme. Po želji možete dodati i cimet, mrvice čokolade… Ostavite u frižideru da se zgusne, a zatim prelijte svaku porciju kašikom džema, tako da na vrhu pudinga ostanu voćne bobice. Poslužite odmah .

Izvor: Večernje Novosti
Foto: instagram/coolinarika

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter