Izvor:
24.10.2017 u 22:06
0

MOĆNA SO: Magnezijum hlorid eliksir za ljudsko zdravlje!

Magnezijum hlorid – nigari, je potpuno prirodan, ekološki čist derivat morske soli, koji je osim kao začin za pravljenje tofua, poznat i po mnogim drugim korisnim efektima na ljudsko zdravlje.

Magnezijum je neophodan element za ljudski organizam jer je uključen u stotine enzimskih reakcija koje utiču na gotovo sve životne procese. Važan je za zdravlje mozga , nervnog i kardiovaskularnog sistema, kao i za zdravlje zuba i kostiju. Pomaže kod artroze, sprečava zamor mišića i njihovo grčenje. Utiče na metaboličke procese, daje telu energiju i podmlađuje organizam, ublažava posledice stresa i poboljšava probavu.

Važan je za toliko mnogo vitalnih telesnih funkcija, da njegov nedostatak izaziva veliki broj poremećaja i uključuje mnoge bolesti čije se lečenje obično ne usmerava u pravcu nadoknade magnezijuma.

Nedostatak magnezijuma

Magnezijum je jedan od najiscrpljenijih minerala u obradivom zemljištu kako zbog korišćenja veštačkih đubriva i pesticida tako i zbog kiselih kiša. Iz tih razloga je, cak i u dobro uravnoteženoj ishrani prisutan nedostatak magnezijuma.

Dnevna potrebna doza magnezijuma je 350 mg, a najbolji prirodni izvori su: morske alge, soja, badem, orah, kikiriki, žitarice, krompir, banana, pasulj, meso i jaja. Magnezijum koji unosimo preko hrane pretvara se u organizmu u magnezijum hlorid. Zato je I najbolje sredstvo za nadoknadu magnezijuma u organizmu upravo dragoceni mineral magnezijum hlorid koji se najbolje apsorbuje u telu.

Kako koristiti magnezijum hlorid

Najbolje ga je piti 2 puta dnevno ujutru i po podne jer je u to vreme i njegova koncentracija u organizmu najniža. Višak se izlučuje urinom i stolicom. Upravo je retka stolica znak da je prekoračena doza magnezijuma. Osobe sa bubrežnom i srčanom insuficijencijom trebalo bi da izbegavaju ovu terapiju.

Priprema magnezijum hlorida

Napitak možete pripremiti i sami u kućnim uslovima. Prokuvajte 1 litar vode i kada se prohladi dodajte 33 g magnezijuma. Rastvor sipajte u staklenu bocu ili plastičnu flašu i čuvajte na sobnoj temperature.

Upotreba magnezijum hlorida

Kod prevencije i ublaživanja mnogih oboljenja: srčanih, moždani udar, depresija, nedostatak sna, migrene i glavobolje, Alchajmerove bolesti, osteoporoze, artritisa, astme, sindroma hroničnog umora, opstipacije.

Magnezijum hlorid je izvrsno sredstvo u borbi protiv infekcija. Naučni eksperimenti su dokazali da Posle njegovog unosa u organizam bela krvna zrnca su trostruko efikasnija u unštavanju mikroorganizama.

Nutricia.rs
Foto: Arhiva
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter