Izvor:
25.10.2017 u 01:39
0

GREŠKE ZBOG KOJIH SE SALO GOMILA: Najvažnije navike koje treba da usvojite!

Svi imamo neku svoju jutarnju rutinu koju nam određuju poslovne i privatne obveze. Vikend je sasvim druga priča, ali trebalo bi, kažu stručnjaci, i vikendima da imamo istu, ili barem sličnu rutinu i vreme buđenja i odlaska na spavanje.

Ovo su najčešće greške koje pravimo, a svakako bi trebalo da izbegavamo, posebno ako želimo da sprečimo nakupljanje neželjnih kilograma.

Predugo spavate

Znamo kako nedostatak noćnog sna može da uzrokuje gojenje, ali isto tako uzrok može biti i predugo spavanje. Istraživanje objavljeno u časopisu jednom pokazalo je da osobe koje spavaju deset sati i duže, imaju veći rizik za veći BMI (indeks telesne mase) u poređenju s onima koji spavaju od sedam do devet sati.

Spremate se u mraku

Nakon buđenja, ostajete u tami ili slabom svetlu dok se pripremate za dan pred vama? To je loša odluka, pokazali su rezultati istraživanja čiji autori savetuju osobama da "pokupe" malo jutarnjeg sunca jer to će značajno sniziti indeks telesne mase. Prema istraživanju, dovoljno je 20 do 30 minuta dnevnog svetla kako bi imalo uticaja na indeks telesne mase.

Ostavite razbarušen krevet

Još jedno Istraživanje koje je sprovedeno, pokazalo je da osobe koje nameste krevet nakon buđenja, imaju bolji noćni san u odnosu na osobe koje to ne urade. Iako može da zvuči ludo, autor istraživanja, napisao je knjigu u kojoj navodi kako je upravo ta navika slaganja kreveta ujutro nakon buđenja bitna, jer neretko za sobom povlači i usvajanje drugih pozitivnih navika, poput pripremanja zdravih obroka kod kuće i nošenja hrane na posao.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto:
Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter