ŠTETNO ZA ZDRAVLJE: Hranu koju ne smete da podgrevate nikako!
Celer, spanać, šargarepa i cvekla sadrže nitrate koji zagrevanjem postaju nitriti, koji su – kancerogeni
Podgrejana hrana nekima je svakodnevica jer ubrzani tempo života i nemogućnost da se porodica svakoga dana okupi za stolom sprečava domaćice da kuvaju baš svaki dan, pa prave jela koja se i narednih dana mogu konzumirati. Međutim, neku hranu jednostavno ne smemo podgrevati jer postaje štetna za zdravlje.
PEČURKE – ne smeju se podgrevati niti jesti dan nakon pripreme zato što sadrže mnogo belančevina koje nakon toga postaju štetne.
POVRĆE – Celer, spanać, šargarepa i cvekla sadrže nitrate koji zagrevanjem postaju nitriti, koji su – kancerogeni.
RIBA – Ponovno zagrevanje kuvane i dimljene ribe stvara u njoj štetne supstance za naš organizam.
PIRINAČ – Kod njega podgrevanje nije problem, koliko čuvanje nakon kuvanja. On često sadrži spore bacilus cereusa, koje mogu preživeti kuvanje. Ako ga ostavite da stoji na sobnoj temperaturi, one se pretvaraju u bakterije i izazivaju povraćanje i proliv.
Izvor: Kurir
Foto: Arhiva
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74