Izvor:
01.11.2017 u 20:29
0

TAJNA JE U JEDNOJ NAMIRNICI: Hrana bogata antioksidansima pomaže ženama da zatrudne! (foto)

Rezultati nove studije koja je sprovedena u SAD pokazali su da žene koje piju čašu crvenog vina nedjeljno imaju veću plodnost nego žene koje ne konzumiraju vino, a naučnici smatraju da je to posljedica antioksidansa kojima vino obiluje.

U istraživanju je učestvovalo 135 žena starih od 18 do 44 godine koje su u svoj dnevnik zapisivale koliko vina mesečno piju. U tom periodu redovno su išle na ultrazvučne preglede kako bi imali tačne podatke o feritlitetu. Rezultati istraživanja pokazali su da žene koje redovno piju crveno vino, bez obzira na druge faktore, imaju bolju rezervu jajnika. Naučnici napominju da ovi rezultati pokazuju da su u prednosti jedino žene koje su pile umerene količine crvenog vina, odnosno pet čaša mesečno.

Osim toga, naglašavaju da rezultate ovog istraživanja treba uzeti s rezervom jer studija nije pokazala da je jedino i isključivo crveno vino odgovorno za povećanje plodnosti. Predsednik britanskog društva za ferilitet Adam Balen rekao je za "Tajms" ("The Times") da je istraživanje zanimljivo, ali da su neophodna dalja istraživanja kako bi se rezultati ove studije dokazali.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter