parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ZDRAV OBROK: Nije skup a sprema se za 5 minuta!

 

Svi mi želimo da se hranimo zdravo… Dobro, možda baš ne svi, ali barem većina. Međutim, to je mnogo lakše reći nego uraditi. Za zdravu hranu je obično potrebno odvojiti i vreme i novac, dve stvari koje često umeju da zafale. Ali šta ako vam kažemo da postoji obrok koji sadrži zdrave čia semenke, nije skup i sprema se za bukvalno za 5 minuta?

U pitanju je Dobra zobena – ovsena kaša sa čia semenkama i jagodom. Ovaj doručak je baziran na ovasu biljci koja pripada rodu žitarica lat.”avena sativa” koja je isto što i zob. Ovas je postao popularan u ljudskoj ishrani od početka osamdesetih godina prošlog veka, najčešće kao ovsene pahuljice ili ovsena kaša. Čia semenke popularnost su stekle skoro pre svega 25 godina, ali njihv zdravi bogat sastav zaista niko ne može osporiti.

Čia semenke obiluju antioksidansima i vlaknima, a sadrže i visok nivo magnezijuma, cinka, gvožđa i kalcijuma. Kao takva, ova dragocena biljka može mnogo da utiče na unapređivanje zdravlja, posebno kad je reč kod sprečavanja oboljenja srca, povišenog šećera, a odlično se pokazala i kad je regulisanje varenja u pitanju.

Ono što je još sjajno kod ove kaše je to što jača imunitet i time sprečava nastanak mnogih bolesti. Dobra ovsena kaša je proizvod 100% biljnog porekla, pogodna je za ishranu potrošača koji su na posebnim režimima ishrane.

Ne samo što ni jedan sastojak nije GMO, već sadrži i zaista mnogo vitamina kao što su vitamin C, E, kompleks B vitamina, Biotin i Niacin.

Svo ovo zdravlje oplemenjeno je neodoljivim ukusom jagode, i zaista se sprema lako. Dovoljno je samo preliti je vrelom vodom i sačekati da nabubri. I sad ide najbolji deo. Ova kaša dolazi po zaista pristupačnoj ceni, što konkretno znači da vaš kompletan jutarnji obrok može koštati sedamdeset dinara.

 

 

Izvor: Žena Blic
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Parovi - Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live