Izvor:
17.11.2017 u 15:39
0

USPEŠNA DIJETA: Ove namirnice ne bi trebalo nikad da konzumirate!

1. Beli hleb

Pravi se od rafiniranog brašna koje se izbeljuje pomoću hlora i tretira bromom. Ovim procesom uklanjaju se svi hranljivi sastojci i vlakna iz brašna, a vaše telo ne zna kako da ga razgradi. Ovo je glavni razlog zbog kojeg se hleb ubraja u hranu s praznim kalorijama – sadrži samo skrob koji se pretvara u šećer i masti.

2. Smrznuta jela

Proizvođači smrznute hrane reklamiraju je kao pravi izbor jer je ograničena količina porcije i često sadrži niži nivo masti nego normalan obrok. Problem je što su masti često zamenjene drugim sastojcima koji su jednako loše, ako ne i gori, za vas.

3. Suhomesnati proizvodi

Kobasice, hot dog, parizer… su namirnice koje se zbog štetnih nitrata povezuju s rakom, migrenama, visokim holesterolom, visokim krvnim pritiskom. Takođe, sadrže visok nivo zasićenih masti koje mogu biti uzročnici srčanog udara.

4. Kokice iz mikrotalasne

Dok su kokice same po sebi najzdravije grickalice na svetu zbog niskog broja kalorija i zato što su bogate vlaknima, to se ne može reći za one iz mikrotalasne. Nema ničeg zdravog u ovoj vrsti grickalica. Potpuno sve u vezi ove hrane je nezdravo – od genetski modifikovanog kukuruznog zrna do konzervansa i hemikalija koje služe za dobijanje različitih ukusa.

5. Maslac s niskim procentom masti

Dok brojni ljudi misle da je manji postotak masti zdraviji, istina je potpuno suprotna. Oni su još gori za vaše zdravlje. Masti koje nedostaju u proizvodu moraju biti zamenjene nečim, a to su najčešće šećeri koje vaše telo svakako pretvara u masti.

6. Šejkovi

Ideja je dobra jer se šejkovi prave od voća i mlečnih proizvoda. Ili bi trebali da se prave. Ali kada u kafićima prave ovo piće, uglavnom služe veliku količinu i kombiniraju zdrave sastojke sa sladoledom, šećerom i drugim visokokaloričnim namirnicama. To često znači da čak i najmanji šejk može imati više od 500 kalorija. Ako volite ovo piće, pripremajte ga sami kod kuće od svežeg voća i jogurta, bez zaslađivača.

7. Šumeće tablete

Ovi napici predstavljaju se kao zdravi i prepuni vitamina i minerala. Tačno je da mnogi od njih stvarno imaju dodatne vitamine, kao što su B6 i B12, ali telo ne prerađuje sintetičke vitamine isto kao prirodne. Drugi problem kod ovih pića je taj što sadrže visok udeo šećera u sebi, kao sok ili komad pite. Čaša vitaminskog pića može ima 26 g šećera što je više nego gazirani sok.

8. Nemasni jogurt

Ne dajte se zavarati da je nemasna hrana zdrava. Masnoća je zamenjena zalihama prerađenog šećera, koji je loš za zdravlje čoveka. Uzmite običan jogurt, dodajte vaše omiljeno voće i znaćete šta jedete.

Izvor: cosmopolitan.rs
Foto: Twitter/MasseyUni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter