Izvor:
11.12.2017 u 01:11
0

NA PRIRODAN NAČIN UČINITE TELO OTPORNIM NA VIRUSE: Recept za supu koja zimske bolesti „baca“ na kolena!

Nagle promene temperatura kakvima smo bili izloženi poslednjih nedelja ostavljaju trag na zdravlju, naročito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet. Kako bi brzo i na prirodan način telo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za supu koja zimske bolesti baca na kolena!

Supa od belog luka, đumbira, crnog bibera, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojakadaje vam energiju i jača organizam, podiže imunitet, hrani svaku ćeliju našeg tela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u vazduhu.

Potrebni sastojci:

– 3 litre vode
– 2-3 čena belog luka
– 1-2 kašike đumbira (svežeg, sitno naseckanog ili rendanog)
– 1 kašika crnog bibera
– 2 šargarepe (neoljuštene i isečene na pola)
– 1 šoljica lišća celera
– 1/4 crvenog luka
– 1 velika grančica ruzmarina
– 1 kašika timijana
– 1 kašika žalfije
– sok pola limuna

Način pripreme:

Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuva dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Ostavite da se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procedite tečnost u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cediljku. Sada imate temeljac koji je prevencija prehladama, virusima i gripu, ublažava ih i leči. S njim možete da pravite sve vaše druge omiljene povrćne supe.

Pripazite da prilikom kuvanja supe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako lekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što supu skuvate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjir sok od pola limuna.

Izvor: Stil
Foto: Twitter/SandzakInsajder

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter