parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BLAGOTVORNA VOĆKA: Kako se jede japanska jabuka i koja su joj lekovita svojstva!

Egzotično voće pod nazivom japanska jabuka ili kaki možete naći u skoro svim marketima

Ovo slatko i ukusno voće koje potiče iz Japana prepuno je vitamina, minerala i antioksidanasa, zbog čega je dobro da se što češće konzumira.

Veoma je važno znati izabrati zreo plod, jer ukoliko je zelen, može imati opor ukus, dok je onaj potpuno zreo sladak poput meda.

Blagotvorna svojstva

Sadrži malo kalorija i bogat je izvor vlakana. Obiluje antioksidansima koji sprečavaju nastanak tumora. Odličan su izvor vitamina A, B6 i C, beta karotena, likopena, kalijuma, magnezijuma, bakra, fosfora i luteina, koji igraju važnu ulogu protiv starenje i nastanka različitih bolesti.

Kako birati plod

U prodavnici izaberite voće žutonarandžaste boje koje nije bledo i pretvrdo i koje na površini nema udarce i posekotine. Plod ne sme da bude ni gnjecav.

Kako se koristi

Pre upotrebe treba oljuštiti, a onda ga iseći na kriške ili jesti kao jabuku.

 

Kurir.rs
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost