Izvor:
14.12.2017 u 23:35
0

Spremite jaja na najzdraviji mogući način!

Znamo da su jaja veoma zdrava, ali na ovaj način njihova vrednost se daleko umanjuje. Nutricionista Džoel Feren otkrio je na koji način spremljena jaja su koliko zdrava.

Kuvana je stavio na prvo mesto, a za njima slede poširana i jaje na oko.

Ona koja su najukusnija, barem ako pitamo većinu – kajgana i omlet – su, naravno, najnezdravija. Ako se pitate zašto, logično je – zbog masti koje jaja upijaju dok se pripremaju. Kada, recimo, pravite jaje na oko većina masti ostaće na tiganju, dok će kajgana ili omlet skoro sve upiti – a, kasnije ćete vi to pojesti.

Ali, da vas raspoložimo, nutricionista ima i dobre vesti za sve vas koji pazite na kilažu, a to je da će jaja ostati 100 odsto zdrava, ako ih, jednostavno, pravite bez masti – na tiganju koji se ne lepi.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter