Izvor:
28.12.2017 u 15:48
0

NAJFATALNIJA DIJETA NA SVETU: „Post na vodi“ ne podrazumeva konzumiranje hrane! (foto)

Iako su rezultati neverovatni, ova dijeta može da bude fatalna.

Nutricionisti su izrazili svoju zabrinutost zbog nove opasne dijete koja ljudima zabranjuje da konzumiraju bila šta pored vode, kafe i čaja.

Takozvani "post na vodi" uključuje gubljenje kilograma bez konzumiranja hrane, već pijenjem ove tri vrste napitaka.

Ova dijeta vrlo brzo je postala popularna nakon što su ljudi uz pomoć nje uspevali da izgube i do 25 kilograma za veoma kratko vreme.

Međutim, njeni kritičari tvrde da je u pitanju "najopasnija dijeta na svetu".

Stručnjaci za poremećaje u ishrani tvrde da "post na vodi" može da dovede do stanja kao što je anoreksija i da bi ga zato trebalo izbegavati.

Oni upozoravaju da je ova dijeta loša za organe, a osobe koje pate od anoreksije usled toga mogu da umru od srčanog udara jer naše telo misli da je u pitanju neko vanredno stanje i zbog ne koristi masne naslage u telu već se hrani mišićima.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter