Izvor:
06.01.2018 u 00:50
0

ZDRAVLJE PRE SVEGA: Obogadite ishranu ovim namirnicama u januaru! (foto)

Trudimo se da u ishranu ubacimo što više svežeg voća i povrćam pogotovo kada je sezona prehlada, jer tako čuvamo naš imunitet. Januar se ne može pohvaliti spiskom sezonskog voća i povrća, ali smo mi napravili spisk voća i povrća koje možete naći sveže, a pomoći će vam da se hranite zdravo.

Jabuke

Jabuka pripada skupini najzdravijeg voća na svetu, ali i namirnicama s najvećom količinom pesticida. Bilo bi dobro kupovati organske jabuke. Jabuka sadrži malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, a jako dobar izvor vitamina C.

Pomorandže

U ovom razdoblju je pomorandža najukusnija, najsočnija i najzdravija. Pomorandža takođe pripada skupini najzdravijih namirnica sveta, a zbog svoje pristupačnosti je i jedna od najčešće konzumiranih. Pomorandža sadrži jako malo zasićenih masti, holesterola i soli. Dobar je izvor tiamina, folne kiseline i kalijuma, a odličan izvor dijetalnih vlakana i vitamina C.

Grejp

Grejp je čudesno voće odličnih nutritivnih svojstava. Sadrži malo zasićenih masti, holesterola i soli. Grejp treba konzumirati pažljivo, naročito ako uzimate lekove jer može uticati na njihovo delovanje. Jako je dobar izvor dijetalnih vlakana, a odličan izvor vitamina A i C.

Kivi

Tako mali a tako lekovit, kivi podstiče zdravlje celokupnog organizma. Jedan kivi dnevno je sasvim dovoljan da zameni uzimanje multivitamina. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina E, kalijuma i bakra, a odličan izvor vitamina C i K.

Ananas

Primamljivog je izgleda, a još primamljivijeg ukusa i mirisa. Ananas je jedna od najzdravijih namirnica u svetu. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, tiamina, vitamina B6 i bakra. Odličan je izvor vitamina C i mangana. Ananas je jako ukusan sam po sebi, bez ikakvih dodataka. No, to ne znači da ga samo tako i treba konzumirati.

Cvekla

Savršen je dodatak zdravoj ishrani. Može podstaći apsorpciju hranjivih materija i sprečiti nastanak niza medicinskih stanja. Dobar je izvor vitamina C, gvožđa i magnezijuma. Sadrži jako malo zasićenih masti i holesterola. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalijuma i mangana.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter