Izvor:
06.01.2018 u 17:24
0

NAJPOPULARNIJE DIJETE U 2018. GODINI: Četvrta će vam posebno privući pažnju!

Za svakog po nešto.

Možda nikada ne biste pomislile da postoje trendovi kada je ishrana u pitanju, ali grešite. Od mnogobrojnih dijeta uvek se neka izdvoji, te postane popularnija od drugih.

Tako će biti i ove 2018. godine a mi vam predstavljamo 5 dijeta koje će definitivno biti najpopularnije u narednih 12 meseci:

1. Daš dijeta

Daš dijeta je namenjena ljudima sa visokim krvnim pritiskom, a bazira se na upotrebi voća, povrća, integralnih žitarica, slabih proteina i mleka sa niskim sadržajem masti. Osobe koje su na ovoj dijeti treba da izbegavaju zasićene masti, sokove sa šećerom, slatkiše, punomasne mlečne proizvode, neka ulja i da jedu manje začinjenu hranu.

2. Mediteranska dijeta

Navike prema hrani koje imaju stanovnici mediteranskih zemalja povezuju se sa njihovim zdravljem i dugovečnošću. Obroci podrazumevaju voće, povrće i zdravu masnu hranu kao što su riba, orašasti plodovi i maslinovo ulje.

3. Fleksitarian dijeta

Nastala spajanjem reči fleksibilno i vegeterijanski, ova dijeta ohrabruje ljude da što više koriste povrće u svojoj ishrani ali ne podrazumeva izbacivanje mesa u potpunosti iz ishrane.

4. Dijeta bodovanja

Dijeta bodovanja je jako popularna dijeta, promovišu je poznate ličnosti kao što je Opra Vinfri. Radi po sistemu bodovanja hrane, gde svaka namernica ima odrađen broj poena , a svaka osoba ima ukupan zbir koji svaki dan treba da cilja. Zdravija hrana nosi manje bodova, a slatkiši više bodova. Svi se zajedno sabiraju do zadatog cilja za svaki dan.

5. Volumertijska dijeta

Osobe koje su na volumetriskoj dijeti paze na energetsku vrednost hrane koju unose, odnosno broj kalorija u određenoj količini hrane. Hrana koja ima veliku energetsku vrednost ima i dosta kalorija u maloj količini hrane, dok hrana sa malom energetskom vrednošću ima malo kalorija u većoj količini hrane.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter