Izvor:
31.01.2018 u 21:29
0

RAZBIJANJE ZABLUDA O DORUČKU: Osobe sa viškom kilograma smeju da preskaču prvi obrok?

​Doručak je najvažniji obrok u toku dana, pogotovo je važan za organizam u razvoju kome je u jutarnjim satima potrebna hrana.

Odmalena nas uče da se doručak nikako ne sme preskakati i to je zaista istina kada je reč o deci, mladim osobama, dijabetičarima i drugim grupama sa posebnim načinom ishrane.

Međutim za osobe koje žele da smršaju, odnosno imaju višak kilograma, to pravilo ne važi i doručak za njih nije obavezan.

– Osobe koje imaju višak kilograma, i nemaju drugih bolesti i ujutru nisu gladne, nikako se ne bi trebale prisiljavati da jedu doručak samo zato što je to zdravo – smatra dr Ružić, specijalista interne medicine s užom specijalizacijom iz kardiologije. On je dodao i da su voće ili čaša ceđenog soka, sasvim dodovoljni za početak novog dana.

Prema rečima Dr Ružića, osobe koje žele da smršaju bi trebale da jedu onda kada osećaju glad, a da to ne bude dva sata pre spavanja.

Dakle, ako se trudite da izgubite višak kilograma, doručak ne mora da vam bude na mestu prioriteta. Činjenica da se doručak može preskočiti će za mnoge biti lepa vest, a posebno za „debeljuce“.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter