Izvor:
01.02.2018 u 03:08
0

LICE VAS ODAJE: Saznajte da li vam nedostaju najvažniji vitamini!

Nedostatak vitamina u organizmu je mnogo češća pojava nego što mnogi mogu da zamisle.

Kada telu nedostaju neki vitamini i hranljivi sastojci, svaki deo tela trpi. Imuni sistem slabi i dešavaju se problemi sa obavljanjem mnogih dnevnih aktivnosti. Ukoliko želite da proverite da li vam vaše telo šalje poruku da vam fale neki vitamini, odvojite par minuta i pogledajte se u ogledalo jer će vam vaše lice reći mnogo toga.

Evo na koje znake bi trebalo da obratite pažnju jer vam ukazuju na nedostatak vitamina u organizmu.

Bleda koža

Ukoliko vam je koža veoma bleda možda vam fale neki vitamini. Ako postane bleda, možda vam fali vitamin B12 koji dovodi do umora i kože zbog toga trpi. Žitarice i jogurt su najbolja opcija da poboljšate zdravlje u ovom smislu.

Krvarenje desni

Sve ovo ukazuje na nedostatak vitamina C, što dovodi do slabljenja snage tela i vodi do problema sa zubima i desnima. Pomorandže, grejp, kelj i slično povrće može da pomogne u rešavanju problema sa nedostatkom vitamina C u vašem organizmu. Takođe, sok od limuna čini čuda u ovakvim situacijama.

Blede usne

Ovo je znak da vam nedostaje gvožđe. Ukoliko osećate umor i slabost u telu onda je to zbog nedostatka gvožđa u vašem organizmu. Zeleniš, pogotovo spanać su najbolja opcija za rešenje ovog problema

Ekstremno suva kosa

Ovo upozorava na nedostatak vitamina B7 i biotina. Cela zrna žitarice, bademi, orasi i sočivo su najbolja opcija da se rešite ovakvih problema.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter