Izvor:
01.02.2018 u 14:43
0

VREME JE DA PRESTANETE: Zbog čega je štetno piti sok od pomorandže ujutru!

Sveži sok od narandže je važan element zdrave ishrane, ali, da sveži ceđeni sok od narandže ne bi štetio zdravlju, neophodno je pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila.

Veruje se da je sveže ceđeni sok od pomorandže korisniji od kafe i čaja, jer sadrži mnogo vitamina i mikroelemenata. Međutim, ovo pravilo ne funkcioniše uvek.

Nutricionisti veruju da sveži sok ne treba piti na prazan želudac. Kiseli sok iritira sluznicu i uz stalnu upotrebu može dovesti do gastritisa. Takođe je opasan za zube. Šećeri i kiseline, koje se nalaze u soku, polako ali sigurno uništavaju zubnu gleđ.

Kako treba piti sveži sok od narandže?

Da sveži sok od narandže ne bi iritirao želudac, nutricionisti preporučuju da sok pomešaš sa čistom flaširanom vodom u razmeri 1:3. Sok ne treba mešati metalnom kašikom, jer metal uništava vitamin C.

Sveže sokove ne treba filtrirati jer pulpa sadrži najveću količinu hranljivih materija.

Ljudi sa viškom kilograma ne bi trebalo da piju slatke sokove, jer oni izazivaju gomilanje masti na struku, kukovima i zadnjici.

Sveži sok je potrebno konzumirati slamčicom, tako da kiselina ne oštetiti zubnu gleđ, a nakon konzumiranja zubari preporučuju ispiranje usta toplom vodom.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter