parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SMRŠAJTE LAKO: Novi recept sa kokicama dovodi liniju do savršenstva!

 

Kokice su pune vlakana, nemaju puno kalorija, a mogu da zasite. Naravno, ako ih pravite bez maslaca i bez puno soli.

Ali, kao i kod svakog jela i kokicama možemo da dodamo puno drugih ukusa da i dalje ostanu savršena, odnosno, još zdravija grickalica.

Dodajte im jestivi kvasac

Vegani kokice posipaju sa malo jestivog kvasca koji im daje specifičan ukus. Na pečene kokice samo bace kašičicu ili dvije suvog jestivog kvasca i time obogate njihovu hranjivost dodatnim proteinima, vlaknima i vitaminom B12.

Začinite ih biljem

Začinsko bilje kokicama će dati novi ukus, bez kalorija, a najbolje se slažu sa sveže ubranim biljem. Ali, čak i ako nemate sveže, dobro će doći i začini iz kuhinje - malo ruzmarina ili origana, a odlično se slažu i sa koprom.

Za potpuno suzbijanje gladi jedite ih sa maslacem od kikirikija.

Možete ga slobodno dodati pečenim kokicama i dobro promešati ili samo lagano umakati u maslac.

Jedite slatke kokice

Kokicama dodajte cimet i malo kakaa.

Ako volite ljuto, zaljutite ih

Ljuti začini su baš kao i kokice odličan saveznik u dijetama pa mogu da deluju zajedno. Ljuti začini ubrzavaju metabolizam pa će u kombinaciji sa vlaknima iz kokica dodatno pospešiti probavu.

Gurmanska poslastica

Ako želite da od kokica napraviti zdravu gurmansku poslasticu, začinite ih sa malo maslinovog ili nekog drugog zdravog ulja, dodajte im malo papra, peršuna i kap-dvije limunovog soka.

Beli luk u granulama

Ako volite beli luk, definitivno ćete voleti i kokice sa belim lukom u granulama.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost