Izvor:
16.03.2018 u 20:19
0

ČAJ VREDAN MILION DOLARA: Bogata aroma, pozitivan uticaj na smanjenje stresa i opuštanje!

Većini ljudi omiljeni topli napitak tokom zimskih dana je čaj. Bogata aroma, pozitivan uticaj na smanjenje stresa i opuštanje čine ovaj napitak toliko popularnim u gotovo svim zemljama sveta. Upravo zbog raznovrsne ponude čajeva, koji se mogu naći skoro svuda, u ovom napitku možemo uživati svakog dana, ali verovatno mnogi nisu znali da postoje čajevi zbog kojih bismo morali podići kredit da bismo popili samo jednu šolju ovog napitka!

Predstavljamo vam najskuplji čaj na svetu – Da Hong Pao! Ovaj čaj je legendaran, jer priča o njemu datira još iz 18. veka, a nastavlja se i danas. Sve je počelo 1998. godine, kada je kineska vlada prodala vrećicu ovog čaja na aukciji za neverovatnih 900.000 dolara! Kako je za jednu šolju ovog napitka potrebno 2,5 grama, znači da jedan čaj Da Hong Pao, koga je praktično nemoguće naći u prodaji, košta 3.125 dolara. Brigu o grmlju ovog čaja prepuštena je kineskoj vladi, koja proizvodnju strogo kontroliše i čuva čaj. Kako to da je čaj koji, kako kažu, izgledom odaje utisak kao da je namenjen prosjacima, svojom cenom „rezervisan“ samo za najboljatije ljude? Koji je to razlog tolike krajnosti cene i izgleda? Nekoliko kineskih vladinih zvaničnika tvrdi da se i nekoliko minuta nakon ispijanja oseća bogati cvetni ukus.

Legenda takođe kaže da ovaj čaj ima neverovatna lekovita svojstva. No, ne tugujte! Nije samo Da Hong Pao taj koji ima neverovatna svojstva! Bilo koji čaj, topli ili ledeni, ima moć da nas opusti i da prebaci u potpuno drugu dimenziju zen-a. Nebrojene recepture ledenog čaja, koje i dan danas nastaju, rezultiraju savršenom fuzijom čaja, voća i bilja. Upravo ti trenuci koje posvećujemo sebi uz nekoliko gutljaja ledenog čaja, neprocenjivi su. Zahvalite se svemu što imate i uživajte u sadašnjem trenutku, jer je upravo taj trenutak neprocenjiv!

Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter