Izvor:
16.04.2018 u 14:39
0

NEĆETE MOĆI DA VERUJETE: Evo šta kikiriki radi vašem telu!

Ne samo da je odličnog ukusa, već je bogat zdravim hranljivim sastojcima.

Osim što je izuzetnog ukusa, kikiriki je i zdrav, te je bitno uvrstiti ga u svakodnevnu ishranu. Ipak, kikiriki sadrži i dosta masti kao i kalorija, pa sa njegovim konzumiranjem ne bi trebalo da pretjerujete.

Kikiriki je dobar za srce, jer ga održava zdravim zahvaljujući visokom novou mononezasićenih,polinezasićenih masti.

Oleinska kiselina koja se nalazi u kikirikiju može da smanji loš holesterol (LDL), a da poveća dobar (HDL).

Zahvaljujući tome kikiriki može da spriječi nastanak moždanog udara i srčanih oboljenja.

Iako sadrži dosta masti, mnoga istraživanja su dokazala da konzumiranje kikirikija neće dovesti do gojenja. Ova mahunarka je takođe dobar izvor energije, a sadrži i dosta vitamina i hranljivih materija.

Polifenolni antioksidanti prisutni u kikirikiju korisni su za prevenciju raka želuca, jer pomaže u smanjenju produkcije kancerogenih nitrozamina.

Kikiriki sadrži vitamin B3 koji je odličan za funkciju mozga, kao i za poboljšanje memorije. U sebi sadržii flavonoid koji se zove resveratrol, a koji može da poboljša protok krvi u mozgu za oko 30 odsto.

Kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter