Izvor:
24.04.2018 u 20:52
0

MRŠAVITE U SNU: Evo kako da izgubite kilograme tokom noći!

Svi će se složiti da redovno vežbanje je najbolji način da izgubimo težinu i očuvamo zdravlje. Ali, postoje i mnoge druge metode koje, iako su sporije, daju veoma dobre rezultate.

Portal "Brajt sajd" otkriva osam neverovatnih načina da gubite kilograme dok spavate, a mi vam prenosimo u celosti.

Konzumirajte proteinske šejkove pre spavanja

Pijte šejk koji sadrži 30 grama proteina pre nego što odete na spavanje. Istraživanja su dokazala da to pomaže da povećate broj kalorija koje telo sagori dok se odmara. Protein takođe sadrži sastojke koje pomažu u oporavku mišića, i što više mišićne mase imate više kalorija gorite dok se odmarate.

Mala večera

Izbegnite ogromne obroke uveče, posebno pred samo spavanje. Tokom dubokog sna naš mozak emotuje hormone rasta. Ako jedete kasno uveče, hormon rasta skladišiti hranu u mast.

Izbegavajte alkohol

Ispijanje alkoholnih pića pre odlaska na spavanje smanjuje količinu vremena koju provodimo u najvažnijoj fazi sna, REM fazi u kojoj telo sagori najviše kalorija. Čaša vina pre večere je u redu, ali zapamtite da ne bi trebalo da pijete alkohol tri sata pre nego što legnete u krevet.

Odredite vreme odlaska u krevet

Optimala broj sati spavanja (7-8 sati) je posebno važno za naše zdravlje, ali i pomaže telu da sagori više masti. Studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition je pronašla da ljudi koji su se dobro odmorili su sagoreli 20 odsto više kalorija nakon jela, u odnosu na one koji nisu imali preporučeno spavanje.

Ne vežbajte pre spavanja

Vežbe bude naše telo, otežavajući da postignemo dobar san tokom noći. Zakažite svoje vežbanje ujutru, jer će to podići vaš nivo energije. U slučaju da ne možete da vežbate u jutarnjim časovima, nemojte ići na trening četiri sata pre odlaska u krevet.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter