Izvor:
14.05.2018 u 22:20
0

ZDRAVA ALTERNATIVA: Ovo su najbolje zamene za hleb, krompir i testeninu!

Svi koji žele da zadrže vitku liniju ili da se reše pokojeg kilograma viška, trebalo bi da vode računa o tome šta i koliko jedete. Ako ste jedni od onih koji ne mogu da se odreknu hleba i testenine (najviše goje, ali su i najslađi), u nastavku vam nudimo zdraviju alternativu za ove namirnice.

Zamena za krompir

Karfiol je namirnica koja se može pripremati na bezbroj načina, a ne sadrži gotovo nikakve masnoće. Ima vrlo malo ugljenih hidrata i kalorija, pa je zato idealna zamena za krompir. Skuvajte je i pripremite kao krompir i pretvorite u pire. Isto tako, kuvani karfiol začinjen sa malo soli, bibera, maslinovog ulja i sirćeta postaje najukusnija salata koju možete jesti i samu.

Zamena za hleb

Ova ukusna namirnica usko je povezana sa gojenjem. Ako ste i vi zavisnik od hleba i ne možete ni da zamislite obrok bez njega, postoji alternativa – reč je o hebu bez trunke brašna, koji je vrlo ukusan i jednostavan za pripremu.

Ova vrsta hleba sadrži male količine kvasca i soli i nema aditiva, konzervansai sličnih supstanci. Prelijte pšenicu vodom i ostavite tako tri dana dok ne proklija, a povremeno menjajte vodu. Nakon tri dana iscedite proklijalu pšenicu i sameljite je u blenderu.

U dobijenu smesu, koja podseća na brašno, dodajte ječmene pahulje koje ste pre toga držali malo u vodi da omekšaju. Seme lana, suncokreta i susama blago propržite u suvom tiganju pa dodajte pšenici i ječmu. U 50 ml vode dodajte kvasac i malo šećera pa sačekajte da nadođe. Nadošli kvasac dodajte smesi, posolite i zamesite testo. Možete dodati još vode ukoliko je potrebno.

U rernu zagrejanu na 220 stepeni stavite nekoliko kockica leda da se stvori para, pa zatim ubacite heb da se peče. Vlažna sredina će pomoći narastanje testa. Pecite heb oko 45-50 minuta.

Zamena za testeninu
Testenina je mnogima glavni deo brzinskog obroka, koji se može pripremiti za svega pola sata. Ali, iako je vrlo ukusan dodatak jelima, testo nije prijatelj vaše linije, posebno ako planirate da izgubite pokoji kilogram viška. Jednostavno, testeninu zamenite, na primer, špagetama od tikvica.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/MasseyUni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter