Izvor:
03.06.2018 u 15:33
0

PRIRODNO: Snizite pritisak brzo uz šaku ovih semenki!

Stručnajci ističu da visok krvni pritisak može da se obara promenom režima ishrane, a malo ko zna da je ova namirnica vrlo uspešna u borbi protiv hipertenzije.

Istraživanja dokazuju da, ako jedete manje soli, šećera i zasićenih masti i redovno vežbate, možete značajno smanjiti rizik od visokog krvnog pritiska. Međutim, stručnjaci ističu da šaka čia semenki dnevno može da obori pritisak i smanji rizik od srčanog udara. Čia semenke su bogate proteinima, omega 3 masnim kisjelinama, mineralima, a najvažnije je što sadrže antoksidant polifenol koji ima nevjerovatno dejstvo na iscelenje celog tela.

Takođe, ove semneke sadrže vlakna, lignin, magnezijum, kalcijum i kalijum. Istraživanja dokazuju da se pritisak značajno snizio kod pacijenata koji su svakog dana konzumirali brašno od čia semenki tokom 12 nedelja. Brašno od čia semena se pravi tako što seme izmeljete u blenderu ili mlinu za kafu, pa sa njim možete posipati hranu. Čia semenke možete da dodate u kolače, palačinke, različita peciva i smutije. Dnevno ne treba da unesete više od 25 grama čia semenki (malo manje od dve kašike) u suprotnom, možete osetiti mučninu i nadutost.

Izvor: kolektiv.me
Foto: nadlanu.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter