Izvor:
07.06.2018 u 13:40
0

NE MOŽETE DA JOJ KAŽETE „NE“: Pica koja produžava život!

Imamo novi izgovor za sve ljubitelje pice koji ne mogu da joj kažu "ne"

Italijanski naučnici zajedno sa kuvarima tvrde da su napravili picu od zdravih sastojaka koja može da zaštiti od raznih bolesti i da nam pored toga produži život.

Pica koja je dobila ime "Paskalina" nazvana je "pica koja produžava život" i "antitumorska pica". Prepuna je sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri po zdravlje.

Na ovoj pici nema ni sira ni mesa, a za preliv kuvari koriste paradajz, masline, maslinovo ulje i posebnu vrstu brokolija, ali i beli luk i čili papričice. Testo za ovu zdravu picu pravi se od pšeničnog brašna. Naći će se u prodaji u napuljskom pica selu, odnosno tokom festivala pica u tom italijanskom gradu ove sedmice.

Naučnici sa Nacionalnog instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično. Na italijanskom sajtu "Afar italiani" objavljeno je da se oko recepta za ovu picu angažovala grupa istraživača, vlasnika restorana, proizvođača hrane i potrošača kako bi pronašli idealan i najzdraviji recept.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter