Izvor:
13.08.2016 u 16:50
0

STOJE U REDU DA BI GA PROBALI: Ovaj sladoled SMRDI, ali je preukusan! (VIDEO)

Pored mnogih znamenitosti i ličnostima po kojima je Češka poznata, ona je i mesto gde se pravi "smrdljivi sir" koji od 2010. godine ima oznaku "zaštićeno geografsko poreklo". Ovaj zreli žućkasti sir se zove "Tvaruzki", snažnog je ukusa i mirisa i češće se konzumira uz hleb, po mogućnosti s lukom i naravno pivom. Proizvodi se još od 15. veka.

Upravo on je glavni sastojak sladoleda koji je ovog leta postao pravi hit u malom češkom gradiću Lostice. Njega je osmislio i napravio vlasnik jednog kafića Roman Cincara, koji je nakon što je 400 porcija prodao za jedan vikend, predao zahtev za njegovo patentiranje.

Mnogi su skeptični prema ovom sladoldeu, pre svega misleći da je on slan, a takođe i zbog jakog mirisa koji ovaj zreli sir ima. Njegov tvorac to rešava tako što stavlja šećer i još neke sastojke kako bi uravnotežio ukuse, a miris se gubi na niskim temperaturama, na kojima sladoled mora da stoji.

Pogledajte kolliko ljudi strpljivo čeka u redu za porciju "smrdljivog sladoleda".

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter