Izvor:
14.06.2018 u 13:23
0

PRE UPOTREBE DRŽITE GA U ZAMRZIVAČU: Ovaj sok je zdraviji od svežeg!

Naučnici su otkrili da telo može da apsorbuje mnogo više antioksidanata iz soka pomorandže kada se voće odledi, nego kada se pije svež ili pasterizovan sok.

Kada se prirodan sok pomorandže zaledi a potom odledi, hranljive materije đusa se razdvajaju na sitnije čestice.

Ovi delovi, pod nazivom karotenoidi, deluju snažno protiv raka, pretvoraju se u vitamin A, imaju antiupalno dejstvo i jačaju imuni sistem. Smatra se i da mogu da spreče bolesti srca.

Naučnici sa Univerziteta u Sevilji su ispitivali kako zaleđivanje ili pasterizovanje (sterlizacija toplotom) soka od pomorandže deluje na antioksidante. Oni smatraju da zaleđivanje, koje se sprovodi u industriji hrane kako bi se povećala trajnost namirnice, povećava zdravlje soka.

Istraživači se nadaju da će svoju teoriju testirati van labaratorije. Studija se fokusira na ono što naučnici zovu bioprihvatljivost antioksidanasa – odnosno njihovu mogućnost apsorbovanja iz hrane u krv, putem creva.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter