parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PRE UPOTREBE DRŽITE GA U ZAMRZIVAČU: Ovaj sok je zdraviji od svežeg!

Naučnici su otkrili da telo može da apsorbuje mnogo više antioksidanata iz soka pomorandže kada se voće odledi, nego kada se pije svež ili pasterizovan sok.

Kada se prirodan sok pomorandže zaledi a potom odledi, hranljive materije đusa se razdvajaju na sitnije čestice.

Ovi delovi, pod nazivom karotenoidi, deluju snažno protiv raka, pretvoraju se u vitamin A, imaju antiupalno dejstvo i jačaju imuni sistem. Smatra se i da mogu da spreče bolesti srca.

Naučnici sa Univerziteta u Sevilji su ispitivali kako zaleđivanje ili pasterizovanje (sterlizacija toplotom) soka od pomorandže deluje na antioksidante. Oni smatraju da zaleđivanje, koje se sprovodi u industriji hrane kako bi se povećala trajnost namirnice, povećava zdravlje soka.

Istraživači se nadaju da će svoju teoriju testirati van labaratorije. Studija se fokusira na ono što naučnici zovu bioprihvatljivost antioksidanasa - odnosno njihovu mogućnost apsorbovanja iz hrane u krv, putem creva.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 FILM
11:55 Vesti
12:05 FILM
12:55 Vesti
13:05 Pazi Paparazzo
14:00 Letnji kamp - Live
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte Parove
21:00 FILM
22:30 Letnji kamp - Nominacije/Izbacivanje
03:00 Posle ručka (R)