Izvor:
22.06.2018 u 07:17
0

ZDRAV I OSVEŽAVAJUĆ NAPITAK: Sok od malina!

Brzo se priprema.

Sok od malina se može pripremiti na više načina, a recept koji ćete ovde naći je jedan od najzdravijih jer se ne dodaje šećer. Veoma brzo i jednostavno se sprema, a pritom ćete isprljati mali broj posuda.

Sastojci:

3 kg malina

3 limuna
1 ,5 – 2 l vode

Priprema:

Potrudite se da pronađete što zrelije maline koje ćete dobro oprati i ukloniti zelene ili trule delove. Stavite ih u dublju posudu za kuvanje i izgnječite da puste sok. Limune dobro operite, nemojte ih ljuštiti, već ih iseckajte na kolutove i dodajte u posudu sa malinama. Mešavinu prelijte vodom i ostavite je na tihoj vatri dok ne provri. Kada provri, potrebno je da se sok ohladi da biste mogli da ga procedite kroz cediljku i gazu. Proceđen sok sipajte u čiste flaše i hermetički zatvorite. Flaše stavite u veću i dublju posudu za kuvanje u koju ćete sipati vode do vrha flaša. Sačekajte da voda provri i ostavite još desetak minuta da se kuva. Flaše izvadite iz posude, obrišite ih i čuvajte ih na hladnom mestu.

Napomena:

U sok možete dodati med, smeđi šećer ili neki drugi zaslađivač. Za osvežavajući ukus stavite nekoliko kockica leda.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter