Izvor:
04.07.2018 u 09:38
0

Probajte da izbegnete: Ovo su tri najgore vrste doručka!

Doručak bi trebalo da bude vaš najzdraviji obrok, te bi trebalo da osmislite jelo koje će vam pružiti dovoljno hranljivih materija, vitamina i minerala koji će okrepiti vaše telo i dati vam energiju.

Upravo zbog toga rešili smo da vam otkrijemo tri najgore vrste doručka koje bi trebalo da izbegavate.

1. Voćni napici

Iako vas se može učiniti da voćni smuti i jogurt idealan obrok za početak dana istina je malo drugačija. Baš poput sokova, kupovni jogurti i smuti napici uglavnom sadrže ogromnu dozu šećera, kao i aditiva. Tačno je da će vas osvežiti i dati trenutno energiju, ali će vam je brzo i oduzeti.

Umesto jogurta i smutija savetujemo da izaberete sirovo voće koje možete jesti zajedno sa žitaricama. Ovo je odličan izbor jela i za osobe koje su na dijetetskom režimu ishrane jer ćete snabdeti svoj organizam biljnim vlaknima.

2. Peciva

Pecivo je uobičajan izbor za doručak. I koliko god nam se činilo kao jednostavno rešenje koje će nas zasititi na početku dana, imajte u vidu da nije najzdravije. Naime, većina pekarskih proizvoda sadrže ogromnu količinu aditiva, soli i šećera. Osim toga, ona su veoma siromašna nutritivnim vrednostima koje su važne za normalno funkcionisanje organizma.

Ako volite pecivo, onda je najbolje da ga zamenite onim koje je napravljeno od celovitih žitarica.

3. "Zidarski" doručak

Masna, teška i kalorična hrana nikako nije na spisku najzdravijih doručaka, te savetujemo da što pre iz ishrane izbacite jaja sa slaninom, beli hleb ili salame u sendviču.

Zidarski doručak mogu samo sebi da dozvole ljudi koji rade teške fizičke poslove, jer će kod drugih velike količine masti završiti u obliku masnog tkiva. Osim toga, vaš organizam neće dobiti potrebne vitamine i minerale.

b92.net
Foto: Twitter/coffee_n_mtns

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter