Izvor:
08.07.2018 u 11:19
0

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Sok od višanja je odličan za duži san!

Stres i tropske vreline u kombinaciji okidač su za nesanicu. A, kada se ona ponavlja iz noći u noć, neminovno je da dođu iscrpljenost, pad energije, dekoncentracija, bezvoljnost, glavobolja, vrtoglavica… Da biste poboljšali kvalitet sna, probajte sa alternativnim rešenjima, koja isključuju upotrebu sedativa. Istraživanja pokazuju da su višnje melem protiv nesanice. Samo dve čaše soka od ovog ukusnog voća dnevno pomoći će vam da brže zaspite.

U studiji koja je to dokazala učestvovale su osobe koje pate od nesanice. U razdoblju od dve nedelje one su svakodnevno pile 500 ml soka od višanja, a u naredne dve nedelje placebo napitak, nalik ovom soku. Svi ispitanici su izjavili da su lepše i duže spavali, kao i da se nisu mučili, nego su odmah zaspali. Rezultati studije su otkrili da sok od višanja može da produži san u proseku za 84 minuta.

Naučnici su objasnili da se to dešava zato što je ova voćka prirodan izvor melatonina, hormona koji utiče na san i pospešuje ga. Sadrži i aminokiselinu triptofan, a ona je takođe odgovorna za kvalitetan san.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter