Izvor:
30.07.2018 u 07:04
0

NAUČNICI UTVRDILI: Majke s petoro ili više dece imaju 40 odsto veću verovatnoću da dožive ozbiljan srčani udar!

Kažu da su deca pravo blago i oko toga nema spora, ali naučnici Univerziteta "Cambridge" i "North Carolina" došli su do zabrinjavajućih rezultata istraživanja.

Naime, majke s petoro ili više dece imaju 40 odsto veću verovatnoću da dožive ozbiljan srčani udar u idućih 30 godina života u poređenju sa ženama koje imaju jedno ili dvoje dece. To je zato, jer naučnici navode da trudnoća i porođaj ostavljaju traga na srcu- opšte je poznato da trudoća i porođaj stavljaju srce pod ogroman pritisak, a podizanje dece može da bude vrlo stresno. Istraživanje je sprovedeno na više od 8000 žena iz Amerike, od 45 do 64 godina. Dokazano je i da petoro ili više dece povećava rizik od srčanih bolesti za 30 odsto, od moždanog udara za 25 odsto i 17 odsto od drugih bolesti srca srca – u poređenju sa ženama koje imaju jedno ili dvoje dece.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter