Izvor:
31.07.2018 u 20:44
0

PREPLANUO TEN BEZ MNOGO MUKE: Pet načina da što brže oporavimo kožu od opekotina od sunca!

Ako ne možete da izdržite, svakako iz svog nesesera sa lekovima, uzmite lek protiv bolova

Mnogi od nas vole preplanuo ten, ali u tome moramo da budemo strogo oprezni i na umu da imamo pre svega zdravlje, a tek posle izgled.

Izbegavajte usku odeću

U prvim satima nakon opekotina, vaša koža mora da diše. Telo pokušava da reaguje na traumu povećenjem protoka krvi koja će pomoći lečenju, zato uska odeća u ovim slučajevima – nikako!

Lek protiv bolova

Ako ne možete da izdržite, svakako iz svog nesesera sa lekovima, uzmite lek protiv bolova.

Ne dodirujte kožu

Kožu koja je prekrivena plikovima ili je počela da se ljušti, jednostavno ne sme da se dira, jer, u suprotnom postoji mogućnost da će ostati ožiljci ili će se pojaviti tamne fleke.

Hidratacija

Posle izvesnog vremena, kada se koža malo smiri, morate da je hidrirate kremama i tonicima, shodno tipu kože. Piling izbegavajte u širokom luku. Takođe, unos tečnosti mora da bude jači više nego inače.

Kupke

Tuširajte se mlakom vodom i koristite ulje od lavande koja umiruju kožu.

Izvor: Stil
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter