Izvor:
06.12.2017 u 22:02
0

GINEKOLOGIJA: Evo kako da vodite računa o intimnom zdravlju!

Svaka žena bi trebalo da brine o zdravlju svoje intimne regije na odgovarajući načun. To je svakako lakse sprovesti ako se pridržavamo pravila koje propisuju ginekolozi.

Zapamtite da vi niste ginekolog

Koliko god da poznajete svoje telo i to šta vam prija, nemojte se lečiti na svoju ruku. U apotekama su nam dostupni mnogi preparati za suzbijanje vaginalnih infekcja, ali savetujemo vam da ih ne koristite bez savetovanja sa ginekologom. Korišćenjem lekova, vaginaleta, masti itd. na svoju ruku, mogu zakomplikovati stvari.

Vodite računa prilikom kupovine donjeg veša

Tange ili obične gaćice? Po pitanju ovog izbora stručnjaci imaju podeljeno mišljenje. Dok jedni smatraju da žene ne bi trebalo da nose tange, drugi nemaju ništa protiv toga dokle god su one udobne. Veš pre svega mora biti udoban i ne sme biti uzak. Preuske gaćice mogu iritirati predeo međice, a s obzirom na to da su u kontaktu sa anusom, postoji i opasnost od prenosa bakterija. Navažnije je da svakodnevno menjamo veš, da ga pravilno peremo i da pazimo na higijenu.

Obilne menstruacije

Ukoliko vam menstruacija traje vise od 5 dana nemojte ovo zanemarivati. Postoje zene kojima je to prirodno, ali ukoliko sa vama to nije slučaj, a desi vam se menstruacija koja je preobilna i dugo traje, obratite se ginekologu.

Razgovarajte sa ginekologom o bolnom seksu

Ako osećate konstantan bol tokom seksa, onda to nikako ne bi trebalo da krijete od lekara, jer uzrok mogu biti ozbiljnije stvari poput vaginalne infekcije, fibroidi tj. miomi, endometrioza ili ciste.

Ne uspostavljajte dijagnozu sebi na internetu

Većina nas je sklona “guglanju” simptoma i svega sta oni znače. Ovako možete doći do raznoraznih, većinom netačnih zaključaka. Umesto Guglu, simptome recite ginekologu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter