Izvor:
04.08.2018 u 13:49
0

HOMEOPATIJA EFIKASNIJA OD ANTIBIOTIKA!

Ovo je tačno bar kada se radi o ušnim infekcijama kod dece, a to su potvrdile i neke naučne studije. Jedna od tih studija pokazala je da su rezultati upotrebe antibiotika za ušne infekcije dece gotovo isti kao i da se ne koristi nikakav tretman.

Studija objavljena 1997. u Međunarodnom žurnalu kliničke farmakologije i terapije, podelila je decu u dve grupe: grupu lečenu homeopatskim lekovima, i grupu lečenu standardnim medicinskim tretmanom. Homeopatska grupa oporavljala se u proseku jedan dan brže od grupe na koju su primenjeni antibiotici. Druga studija, objavljena 2001. u Britanskom homeopatskom žurnalu, uporedila je homeopatski tretman sa placebo tretmanom (placebo je simulirani lek, pacijentu se daje obična voda, ali mu se kaže da je dobio lek). Nakon 12 sati, 72% dece koja su bila lečena homeopatski oporavilo se 2,4 puta brže od grupe dece koja su dobila placebo.

Što se antibiotika tiče, nedavna analiza objavljana u uglednom časopisu JAMA, pokazala je da, kad su u pitanju ušne infekcije kod dece, gotovo isti rezultati se postižu i kada se leče antibioticima i kada se ne leče antibioticima. Ako se uzmu u obzir sporedni efekti antibiotika, onda je po rezultatima ove studije bolje bez tretmana antibioticima nego sa njim.
U apotekama na Zapadu se u redovnoj prodaji mogu naći homeopatske kapi za uši, ili homeopatske tablete protiv zapaljenja ušiju. S obzirom da su se i u nekim našim apotekama počeli pojavljivati homeopatski lekovi, moguće je da se možda mogu nabaviti i kod nas.

Zdravahrana.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter