Izvor:
06.08.2018 u 10:43
0

OBIČAN SAPUN PRAVO ČUDO: Zanemarujemo ga i kupujemo skupa sredstva, a on može da reši ovih 8 problema!

Pogledajte na koje sve načine možete da koristite sapun, jer ćete tako uštedeti energiju, novac i vreme.

1. PRIRODNO SREDSTVO PROTIV INSEKATA NA CVEĆU

Ako vas nerviraju bubice koje se nakupljaju na lišću i cveću, ili ako vam one prave štetu na biljkama, ovo može da bude idealan način da ih se otarasite. Jednostavno izrendajte polovinu sapuna, pa to ubacite u flašu vode. Tu mešavinu stavite u posudu sa raspršivačem i isprkajte lišće vaših biljaka.

2. LEK PROTIV UJEDA INSEKATA

Insekti baš ne vole sapun. Naime, ovaj preparat koji smo koristili samo za pranje, može da bude jako efikasan lek protiv ujeda insekata. Ako vas je ujeo komarac i to mesto vas svrbi, samo protrljajte malo navlaženog sapuna preko ujeda. Osetićete olakšanje istog trenutka.

3. OSVEŽIVAČ FIOKA

Odaberite omiljeni miris sapuna, pa ga ubacite u fioku u kojoj držite donji veš ili čarape. Ovako će veš primiti lep miris, a svaki put kada otvorite fioku osetićete omiljenu aromu. Ovo je takođe sjajan način da se izbegne onaj ustajali miris koji odeća ponekad poprimi.

4. ODSTRANJIVAČ FLEK

Imate upornu fleku koja jednostavno neće da se skine? Probajte ovaj trik sa sapunom. Fleku dobro istrljajte sapunom, pa ostavite da se sve osuši pre nego što ponovo operete.

5. OSVEŽIVAČ OBUĆE

Ako imate problema sa neprijatnim mirisima u obući, što se jako često javlja leti kada se noge više znoje, onda verovatno koristite one skupe sprejeve za osvežavanje obuće. Dobra vest je da umesto toga možete slobodno da upotrebite najobičniji sapun. U svaku cipelu stavite po jedan sapun, pustite da odstoji preko noći i ujutru će mirisati kao nove.

6. JASTUČE ZA IGLE

Ovo je posebno dobar trik za one žene koje vole da šiju, ali imaju naviku da gube igle. Naime, od običnog jeftinog sapuna možete da napravite jako lepo jastuče za igle. Suv sapun umotajte u parče tkanine, vežite lepom trakom i eto ga jastuče. Kada ih ne koristite, igle držite zabodene u sapun.

7. LUBRIKANT ZA RAJSFERŠLUS

Sledeći put kada vam se rajsveršlus zaglavi, samo se setite da postoji jednostavno rešenje i ono se nalazi na vašem umivaoniku. Samo natrljajte malo sapuna sa zadnje strane zubaca i videćete da ćete zakopčati pantalone za tren oka.

8. ČISTAČ NOKTIJU

Pre nego što se uputite u kopanje po bašti, pređite noktima preko suvog sapuna. Dozvolite mu da se nagomila ispod nokta, jer onda tu neće moći da uđe prljavština. A sapun se mnogo lakše pere od zemlje.

Izvor: Espreso
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter