Izvor:
21.08.2018 u 17:09
0

BUDITE OPREZNI: Promene na noktima mogu da ukazuju na tešku bolest!

Telo na sve načine daje signale. Simptomi karcinoma pluća mogu biti veoma slični onima koje izazivaju manje ozbiljne bolesti.

Tako, na primer, učestali kašalj tipično muči astmatičare, dok redovne infekcije disajnih puteva često mogu biti samo znak oslabljenog imuniteta ili izloženosti alergenima, na primer.

Međutim, ako uz to patite i od bolova u grudima, gubite apetit i kilograme bez nekog očiglednog razloga, otežano dišete i iskašljavate krv, važno je da se što pre javite lekarima kako bi se otklonila sumnja na karcinom pluća. Posebno je opasna činjenica što karcinom pluća ne daje nikakve simptome u početku bolesti, pa ne čudi što ga nazivaju "tihi ubica".

Važne promene koje treba uzeti u obzir su i zadebljanja na vrhovima prstiju na rukama – čitav prvi zglob na svakom prstu može biti otečen pa i crvene boje. Ukoliko je ova promena urođena, ukazuje na srčane mane, ali ako se iznenada pojavi, neophodno je sa se pacijent hitno javi lekaru!

Izvor: Espreso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter