Izvor:
30.08.2018 u 16:39
0

OSEĆATE PAD ENERGIJE: Nemate snagem a bu volje? Evo šta je pravi razlog, a nije umor!

Promene temperature koje se dešavaju naglo, ostavljaju značanje posledice na telo. Najviše su pogođeni hronični bolesnici, kod kojih su simptomi pojačani, ali i osobe koje nemaju nikakvu dijagnozu.

Razlog je promena u atmosferskom pritisku, zglobovi se zatežu. Osećaj mučnine, vrtoglavice i umora povezan je sa promenom vremena. Stručnjaci kažu da je to zato što dosta vremena provodimo u zatvorenom prostoru i zato su šanse da se telo prilagodi smanjene.

Evo koje se sve tegobe javljaju pri nagloj promeni vremena.

Tkivo se širi – Pri padu temperature pada i pritisak, zbog čega se mekano tkivo lagano širi, čime blago pritiska čašice zglobova ispunjene živcima.

Koža puca – Vazduh u klimatizovanim prostorijama je vrlo je suv. Kod dolaska hladnijeg vremena bez kiše vazduhu nedostaje vlage, a to dodatno dehidrira kožu, zbog čega ona peče i puca.

Javlja se glavobolja – Vremenske promene kod nekih ljudi izazivaju hemijsku neravnotežu u mozgu. Zbog toga su kod ekstremnih temperaturnih promena, velike vlažnosti i promene pritiska u vazduhu, glavobolje i migrene češće.

Šire se virusi – Hladno vreme pogoduje širenju virusa jer se lakše razmnožavaju na hladnom vazduhu. Prva imunološka odbrana odvija se u nosu, ali hladan vazduh tu odbranu oslabljuje, zbog čega smo skloniji infekcijama. Izloženiji smo virusima jer smo češće u većoj grupi ljudi.

Neprikladno se oblačimo – Velike temperaturne razlike otežavaju prikladno oblačenje pa tako ujutru bude hladno, kasnije se znojimo i onda je kasnije ponovo hladno, čime oslabljuju imunitet i rizikuju infekcije disajnih puteva.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter