Izvor:
01.10.2018 u 17:35
0

IMATE VELIKU ŽELJU DA POSTANETE OČEVI: Buduće tate nosite „komotniji“ donji veš!

Ako planirate da u skorije vreme prvi put postanete otac, zaboravite na uske gaće, jer one “ubijaju” spermatozoide.

To je pokazala nedavna studija objavljena u časopisu "Human Reproduction". Zato se muškarcima koji žele da postanu očevi preporučuje nošenje što “komotnijeg” donjeg veša, poput bokserica. U poređenju s muškarcima koji nose uske slip gaće, oni koji preferiraju bokserice imaju veći broj i koncentraciju spermatozoida, a i njihova pokretljivost je bolja.

Tim naučnika koji je vodila Lidija Minjez Alarkon s harvardske T.H. Čan škole za javno zdravstvo u Bostonu, sproveo je istraživanje na spermatozoidima 656 muškaraca normalne telesne težine starosti između 18 i 56 godina, čije su se partnerke tamo lečile od neplodnosti. Ustanovili su da je kod muškaraca koji su nosili bokserice koncentracija spermatozoida bila za 25 odsto veća od one u grupi ispitanika koji su nosili slip gaće.

Razlog tome je, smatraju naučnici, niža temperatura oko testisa, a još odranije je poznato da uspešna proizvodnja spermatozoida zahteva temperaturu koja je oko četiri Celzijusova stepena niža od prosečne telesne temperature. To je potvrdio i profesor Ričard Šarp s Univerziteta u Edinburgu koji se bavi naučnim istraživanjima u Centru za reproduktivno zdravlje.

S njim je saglasna i profesor endokrinologije oksfordskoga Centra za dijabetes, endokrinologiju i metabolizam Ešli Grosman, te dodaje da su rezultati studije dovoljno značajni za tako malu životnu promenu. Istovremeno naučnici i iz drugih krajeva sveta ukazuju na niz praznina u istraživanju koje ostavljaju mesta sumnjama te ističu potrebu za dodatnim istraživanjima.

Naime, dok su učesnici istraživanja u bolničkim ustanovama dali na analizu uzorke spermatozoida i krvi, odgovori na pitanje o donjem vešu bili su lični i stoga verovatno nepouzdani.

Izvor: B92
Foto: Dijeta Mesečeve Mene

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter