Izvor:
07.01.2018 u 21:38
0

OBRATITE PAŽNJU NA OVE SIMPTOME: Evo kako da se uspešno izborite sa rakom grlića materice!

Rak grlića materice je opasno oboljenje koje odnosi živote, a evo koji simptomi ukazuju na ovu bolest!

Rak grlića materice uglavnom ne daje simptome u ranom stadijumu, zato je važno da redovno obavljate ginekološke preglede

Iako nema jasnih simptoma, telo šalje pojedine signale da se u njemu razvija opasan tumor. Međutim, ove simptome žene nažalost često zanemaruju i smatraju kao bezazlena stanja, a baš takav stav može ih koštati života. Simptomi koji uglavnom ukazuju na rak grlića materice su vaginalno krvarenje, iako je završen menstrualni ciklus, bolovi u stomaku, nemogučnost da pretrpite mokrenje i krv u urinu.

Takođe, na ovu bolest ukazuje i bol u kostima, bolovi u donjem delu leđa, oticanje nogu, gubitak apetita, naglo mršavljenje, osećaj pospanosti i nervoze i promene tokom mokrenja, kao i promene stolice. Najbitniji vid prevencije raka grliće materice je redovan ginekološki pregled, a u većini slučajeva, ako se otkrije u početnom stadijumu, izlečiv je.

Izvor: lepaisrecna.rs
Foto: Twitter/freshpressinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter