Izvor:
17.10.2018 u 08:15
0

ŠTA JE DISORGAMIJA? Saznajte zbog čega su vrhunci bolni!

Orgazmi bi po pravilu trebalo da budu zabavni, međutim, za neke žene to baš i nije tako. S obzirom na to da je naše telo puno misterija, ponekad orgazmi stvarno bole. Možda ste i same nekada osetile bolne grčeve koji dođu niotkuda, baš u toku ili nakon seksa.

Zvanični naziv za ovaj bol je disorgazmija – kaže doktorka Kristina Grevs, ginekolog u Vini Palmer bolnici za žene i bebe.

Za žene koje iskuse bol nakon orgazma, grčevi (koji mogu biti kao oni koje imate u toku ciklusa) uglavnom se javljaju odmah i mogu da traju nekoliko sati nakon seksa. Možete da osećete grčeve bilo gde u vagini i/ili u donjem abdomenu ili leđima.

Evo o čemu se radi: Vaša materica je mišić i kontraktuje se kada doživljavate orgazam.

– Kao bilo koji drugi mišić u telu, i ovaj može da oseća nelagodu nakon vežbanja – objašnjava doktorka Greves i nastavlja:

– Međutim u nekim slučajevima, to "vežbanje" može da dovede do bola i grčeva nakon seksa.

Potražite savet od vašeg ginekologa kako da brzo opustite mišiće nakon seksa. Može da vam prepiše određene lekove, ali i neke obloge koje možete stavljati odmah nakon odnosa.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter